Református Kollégium

Köszönjük a támogatást!

Köszönjük a támogatást!

Elballagtak a Marosvásárhelyi Református Kollégium végzős diákjai

      Július 11-én elballagtak a Marosvásárhelyi Református Kollégium végzős osztályai. Senki nem gondolta, hogy a végzős osztályok utolsó iskolanapja május 29. helyett március 10. lesz. A ballagás ezt a felemás véget is hivatott lezárni.

      Az ünnepség a kollégiumi hagyományokhoz méltóan istentisztelet keretében történt. Diákjaink a Gecse utcai templomból ballagtak el, az istentiszteleten Márton Előd iskolalelkész hirdette az Igét Péter vizenjárásának (Mt 14,22-33) története alapján. Az igehirdető kihangsúlyozta: Jézus arra hívja követőit, hogy a vizen járjanak, hogy hittel legyőzzék a félelmeket. A kérdés az, hogyan indulunk a jövő felé: félelemfüggőségben, kicsinyhitűen vagy hittel?  Az evangélium az utóbbira ösztönöz bennünket.

Bővebben: Elballagtak a Marosvásárhelyi Református Kollégium végzős diákjai

Mátrix-beszélgetések az elmúlt tanévben

Az önismereti csoport, más néven Mátrix-beszélgetés célja, hogy egy kis lelki nyugalomra leljünk a zűrös mindennapok közepette, valamint útbaigazításként is szolgál az életre nézve.

Számomra ezek a beszélgetesek sokat jelentenek, választ kapok a kérdéseimre, támogatást kapok, és néha olyan, mintha tükörszerűen meglátnám másokban önmagam. A csoportban megtanultam, hogyan nyílhatok meg az emberek előtt, azt érzem, hogy végre nem vagyok egyedül a problémákkal, hogy végre próbálnak megérteni, és nem kell takargatnom, hogy ki is vagyok, hogy milyen értékeim vannak. Itt nem csak tapasztalatot, hanem barátokat is szereztem, lelki társakat.

Bővebben: Mátrix-beszélgetések az elmúlt tanévben